Welcome to Villa Beer!

We at the Villa Beer look forward to the day the villa can fully open for visitors, but a great deal must be accomplished in order to make that possible. 
In the meantime, there is currently this option for visiting the Villa Beer in person:

Guided tours are offered regularly in cooperation with the Architekturzentrum Wien and require advance registration. 
Register for the next available dates through the Az W

Get more information about dates and events by subscribing to our newsletter .

Eingang, 2021
Eingang, 2021

The Vision

Although the villa has been updated to some extent over its history, no fundamental renovations have taken place to date. On the one hand, this is a stroke of luck, as so much has been preserved in its original state; however, the lack of refurbishment has also resulted in significant deterioration.

Extensive refurbishing and renovation work is set to start in autumn/winter 2022 under the direction of architect Christian Prasser – cp architecture.
The house will remain open to visitors to a limited degree while work is underway, with construction site tours available. 
If you are interested in a visit, please subscribe to our newsletter to stay up to date on events and developments.

Modernism is that which gives us complete freedom. 

Josef Frank
Our vision is for the villa to be filled with life, bringing Josef Frank’s ideas of modernity into the present day.

On our first visit to Villa Beer in November 2020, the idea was born to create a place where we can learn from history in order to enrich the present and the future.
The focus here is, of course, on architecture. The ideas that Josef Frank and Oskar Wlach so beautifully implemented in this building should be showcased. 
We want to use the house to highlight the life stories of its architects and the building client’s family, as well as social developments that came about before and during its construction.

The house should not become a museum piece that is stuck in the past – nor should it look or seem completely rebuilt. We want to restore the structure to its original state while simultaneously enabling new uses. All of our plans emphasize creating the most authentic experience possible and designing in accordance with the age of the building.

© Wolfgang Thaler
Blick aus dem Speisezimmer
Blick aus dem Speisezimmer

How the villa will be accessible to the public

Garderobe
Garderobe